Блог

Смяна на щрангове
08 Апр. 2024

Защо смяната на щранговете е от съществено значение?

Подобряване на качеството на водата
 Старите тръби, изработени от материали като стомана или чугун, са склонни към корозия. С течение на времето ръждата се отделя и попада във водата, придавайки й неприятен вкус, мирис и кафяв цвят. Освен това, ръждата може да запуши тръбите, намалявайки налягането на водата и причинявайки чести аварии. Смяната на щранговете с модерни тръби от PVC, PP или PEX гарантира, че водата, която тече от чешмите ви, е чиста, безцветна и без мирис.

Повишаване на налягането на водата
 Запушените и корозирали щрангове са основна причина за ниското налягане на водата в апартаментите. Новите тръби, с гладките си вътрешни повърхности, не задържат отлагания и осигуряват плавен поток на водата.

Намаляване на риска от аварии
 Старите, компрометирани тръби са изложени на риск от спукване, което може да доведе до сериозни наводнения и щети, както за вашия апартамент, така и за тези на съседите ви. Смяната на щранговете елиминира този риск, осигурявайки спокойствие и предпазвайки от скъпи ремонти.

Подобряване на енергийната ефективност
 Старите метални тръби губят топлина, което води до по-високи разходи за отопление. Модерните пластмасови тръби са много по-ефективни в задържането на топлина, намалявайки потреблението на енергия и съответно разходите за отопление.

Удължаване на експлоатационния срок
Новите тръби, изработени от качествени материали, са устойчиви на корозия, увреждане от химикали и температурни амплитуди. Те могат да издържат десетки години без нужда от подмяна, спестявайки ви средства в дългосрочен план.

Как протича смяната на щранговете?
Оглед и план
 Специализирана фирма извършва оглед на сградата, за да оцени състоянието на щранговете, да измери разстоянията и да изготви подробен план за работа.

Избор на Подходящи Щрангове:
Първият и най-важен аспект при смяната на щрангове е изборът на подходящите щрангове за конкретната водопроводна или отоплителна инсталация. Щранговете трябва да бъдат съвместими с диаметъра на тръбите и да осигуряват надеждно контролиране на потока на течността. При избора на щрангове е необходимо да се вземе предвид не само диаметърът на тръбите, но и материалите, от които са изработени.

Диаметър на Тръбите
При избора на щрангове е важно да се има предвид диаметърът на тръбите. Водопроводните инсталации могат да имат различни размери на тръбите, затова е необходимо щранговете да се подбират според тези параметри. Професионалните фирми в София са запознати с разнообразието от инсталации и знаят как да изберат подходящите щрангове за всяка конкретна ситуация.

Тръби и Материали
При смяната на щрангове също е важно да се обърне внимание на състоянието на тръбите и материалите, с които е  изградена водопроводната инсталация. Ако тръбите са стари, повредени или износени, може да бъде необходимо да се извърши и тяхната смяна, за да се гарантира пълната функционалност на системата. Професионалните фирми предлагат услуги за смяна на тръби, като използват висококачествени материали, които осигуряват дълготрайност и надеждност на водопроводната инсталация.


Подготовка на работното място
Преди започване на смяната на щрангове е важно да се осигури подготовка на работното място. Това включва изолиране на водопроводната инсталация, източване на водата от тръбите и подготовка на необходимите инструменти и материали за изпълнението на работата.

Монтаж и Заваряване на Щранговете:
След подготовката на работното място и избора на подходящите щрангове следва фазата на монтаж и заваряване на щранговете. Това е технически изискваща процедура, която изисква прецизност и внимание към детайлите. Заваряването на щранговете трябва да се извършва с висококачествена заваръчна техника и подходящи методи за осигуряване на здрава и надеждна връзка.

Демонтаж на старите тръби
 Старите тръби се демонтират внимателно, като се внимава да не се повредят околните конструкции. Процесът може да е шумeн и прашен, затова е важно да се съобразите с временните неудобства.

Монтаж на новите тръби

Тестване и отстраняване на възможни проблеми
 След завършване на монтажа на щранговете се извършва щателно тестване на цялата инсталация, за да се открият и отстранят евентуални течове или други проблеми. Ако се установят някакви проблеми по време на тестването, е необходимо да се предприемат незабавни действия за тяхното отстраняване.

Как да изберем фирма за смяна на щрангове?
Изборът на фирма за смяна на щрангове е важно решение, което не бива да се взема с лека ръка. Ето някои фактори, които да вземете предвид:
Опит: Уверете се, че фирмата има опит в смяната на щрангове в сгради, подобни на вашата.
Репутация: Проверете отзивите за фирмата в интернет и се поинтересувайте от мнението на други хора за нейната работа.
Цена: Не се подвеждайте само по най-ниската цена. Поискайте оферти от няколко фирми и сравнете цените и услугите, които те предлагат.
Гаранция: Уверете се, че фирмата предлага гаранция за работата си.

Смяната на щрангове е технически сложен процес, който изисква внимание към детайлите и експертни познания в областта на водопроводната инсталация. Правилният избор на щрангове, правилната подготовка на работното място и правилното изпълнение на процедурата за монтаж и заваряване са от съществено значение за гарантиране на ефективността и безопасността на инсталацията. Само по този начин може да се осигури нормалното функциониране на водопроводната инсталация и да се предотвратят евентуални аварии.

 

Клиентите за нас

много съм доволна от работата съветите точността и всичко добре обясняват разбираш всичко и страхотни ремонти препоръчвам
Искра Йосифова
Искра Йосифова
 
много съм доволен от фирмата извършила смяната на спирателните кранове работят професионално и бързо благодаря ви
Svetoslav Stefanov
Svetoslav Stefanov
 
любезни учтиви хора които премислят ситуацията първо и след това действат по остраняването на ремонта всичко стана без грешка много сте добри препоръчвам ви
Stefan Denev
Stefan Denev
 
Безкрайно съм доволна от тази фирма че се отзова по спешност и ми свърши страхотна работа
Yoana Dimitrova
Yoana Dimitrova
 
Много се радвам да споделя че фирмата изяви желание и се отзова при препълнен график и ни свърши работа много коректно и професионално от страна на фирмата
Ивайло Деничин
Ивайло Деничин
 
независимо от часа фирмата се отзовава веднага пред входната ви врата идва и си свършва професионално работата точни коректни хора препоръчвам
Margarit Marinov
Margarit Marinov
 
Фирмата реагира много бързо и подходи професионално ако имам нужда занапред бих използвал отново услугите на тази фирма
Emil Marinov
Emil Marinov
 
Имах необходимост и трябваше да използвам услугите на някой фирма и попаднах на абсолютни професионалисти които си гледат работата и са много коректни всеки който има проблем трябва да ги потърси
Alexander Petkov
Krasi Kamenov
 
0884 980 425