Блог

Саниране на канали с безизкопен метод
14 Юни 2024

Саниране на канали: Решението с безизкопен метод

Саниране на канали с безизкопен метод
Санирането на канали с безизкопен метод е иновативен и ефективен начин за възстановяване на канализационни тръби без нужда от изкопаване на траншеи. Този метод се изпозлва, когато няма техническа възможност да се извършат стандартните изкопни дейности. В тръбата, която обикновено е на недостъпно място, се вкарва насмолен "чорап", който се раздува под налягане и приема формата на съществуващата тръба. Mетодът е изключително щадящ и спестява разходи по възстановяването след ремонта. Безизкопният метод не е приложим във всички случаи и по тази причина се изисква видеодиагностика и оглед на място.
Предимства на безизкопния метод
1. Минимални щети на околната инфраструктура
Едно от основните предимства на безизкопния метод е, че той минимизира щетите на заобикалящата инфраструктура. Традиционните изкопни дейности често включват разрушаване на пътища, тротоари и зелени площи, което води до допълнителни разходи за възстановяване. С безизкопния метод тези проблеми са сведени до минимум, тъй като не се налага изкопаване на големи траншеи.
2. Спестяване на време и разходи
Безизкопният метод е значително по-бърз от традиционните методи. Тъй като не се изискват мащабни изкопни дейности, процесът на саниране може да бъде завършен за значително по-кратко време. Това води до по-малки разходи за труд и материали, както и до по-малко прекъсвания в ежедневната дейност на заобикалящите райони.
3. Подходящ за труднодостъпни места
Традиционните методи за саниране често са непрактични за труднодостъпни места, като например под сгради или в гъсто населени градски райони. Безизкопният метод позволява санирането на тръби в такива условия без нужда от мащабни изкопни дейности.
Какъв е процесът на саниране с безизкопен метод
1. Видеодиагностика и оглед на място
Преди започване на санирането с безизкопен метод е необходимо видеодиагностика и оглед на място. Този процес включва инспекция на състоянието на канализационната система с помощта на специализирана камера, която се вкарва в тръбите. Целта е да се установи точното местоположение и степен на повредите, както и да се оцени дали безизкопният метод е подходящ за конкретния случай.
2. Подготовка на тръбата
След като се установи, че безизкопният метод е подходящ, следващата стъпка е подготовката на тръбата. Това включва почистване на тръбата от натрупани отлагания, корени и други препятствия, които могат да пречат на процеса на саниране. Почистването се извършва с помощта на специализирани инструменти и машини.
3. Въвеждане на насмоления "чорап"
След почистването на тръбата се вкарва насмоленият "чорап". Този "чорап" представлява специален плат, импрегниран със смола, който се вкарва в съществуващата тръба. Чрез използване на налягане, "чорапът" се раздува и приема формата на тръбата, създавайки нова, здрава и устойчива на корозия вътрешна облицовка.
4. Втвърдяване на смолата
След като "чорапът" е въведен в тръбата и раздут, следва процес на втвърдяване на смолата. Това се извършва чрез нагряване или използване на ултравиолетова светлина, в зависимост от типа на използваната смола. След втвърдяването, новата облицовка е готова за употреба и тръбата може да бъде въведена в експлоатация.
Приложения на безизкопния метод
1. Жилищни сгради
Безизкопният метод е изключително подходящ за саниране на канализационни системи в жилищни сгради. Той позволява възстановяване на тръбите без нужда от разрушаване на стените или подовете, което е особено важно за обитателите на сградата.
2. Градска инфраструктура
В градска среда, където канализационните системи често са разположени под пътища и тротоари, безизкопният метод предлага ефективно решение за саниране без необходимост от затваряне на пътища и пренасочване на трафика.
3. Промишлени обекти
В промишлени обекти, където прекъсванията на дейността могат да доведат до значителни загуби, безизкопният метод предлага бързо и ефективно решение за саниране на канализационни системи без прекъсване на производствения процес.
Санирането на канали с безизкопен метод е иновативен и ефективен начин за възстановяване на канализационни системи, който предлага множество предимства пред традиционните изкопни методи. Този метод минимизира щетите на околната инфраструктура, спестява време и разходи и е подходящ за труднодостъпни места. Независимо дали става въпрос за жилищни сгради, градска инфраструктура или промишлени обекти, безизкопният метод предлага надеждно и ефективно решение за саниране на канализационни системи.
Преди да се пристъпи към саниране с този метод, е необходимо да се извърши видеодиагностика и оглед на място, за да се оцени дали методът е приложим и какви са специфичните условия на обекта.
Възползвайки се от този иновативен метод, можем да гарантираме дълготрайна и ефективна експлоатация на нашите канализационни системи, без да се налага да прибягваме до разрушителни и скъпоструващи изкопни дейности.

 

Клиентите за нас

много съм доволна от работата съветите точността и всичко добре обясняват разбираш всичко и страхотни ремонти препоръчвам
Искра Йосифова
Искра Йосифова
 
много съм доволен от фирмата извършила смяната на спирателните кранове работят професионално и бързо благодаря ви
Svetoslav Stefanov
Svetoslav Stefanov
 
любезни учтиви хора които премислят ситуацията първо и след това действат по остраняването на ремонта всичко стана без грешка много сте добри препоръчвам ви
Stefan Denev
Stefan Denev
 
Безкрайно съм доволна от тази фирма че се отзова по спешност и ми свърши страхотна работа
Yoana Dimitrova
Yoana Dimitrova
 
Много се радвам да споделя че фирмата изяви желание и се отзова при препълнен график и ни свърши работа много коректно и професионално от страна на фирмата
Ивайло Деничин
Ивайло Деничин
 
независимо от часа фирмата се отзовава веднага пред входната ви врата идва и си свършва професионално работата точни коректни хора препоръчвам
Margarit Marinov
Margarit Marinov
 
Фирмата реагира много бързо и подходи професионално ако имам нужда занапред бих използвал отново услугите на тази фирма
Emil Marinov
Emil Marinov
 
Имах необходимост и трябваше да използвам услугите на някой фирма и попаднах на абсолютни професионалисти които си гледат работата и са много коректни всеки който има проблем трябва да ги потърси
Alexander Petkov
Krasi Kamenov
 
0884 980 425